miércoles, 2 de enero de 2013

30 anys d’història que es volen retallar

A Barcelona, des de fa 30 anys, hi ha una televisió per districte. És a dir, 10 districtes, 10 televisions: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. L'any 1991, les 10 televisions vam iniciar les emissions regulars a través del canal 39 de l'antiga UHF. De dilluns a diumenge, feiem una programació variada centrada en l'entreteniment i la informació de la ciutat. Els treballadors no cobraven i tot es feia amb dedicació, esforç i professionalitat des del voluntariat.


Les 10 televisions de districte i l'Ajuntament vam crear conjuntament la marca 'Barcelona Televisió' l'any 1994. Vam ser la llavor de BTV i ara hi pertanyem. Però no va ser fins al 97, que l'Ajuntament va assignar un pressupost per professionalitzar l'activitat de les 10 televisions. Cadascuna va disposar de material tècnic i es va començar a pagar els treballadors.

Però el nostre objectiu continua sent el mateix: trepitjar els 80 barris de la ciutat, convertir-nos en la veu dels veïns i oferir una informació professional i de qualitat. Més de dues dècades apostant per la televisió local i la informació de proximitat, una tasca que ara la direcció de BTV posa en perill si s'aplica la retallada del 50% en el pressupost dels districtes. Una tisorada desproporcionada si tenim en compte que representem un 3,5% del pressupost de la cadena.

Des del 2010, la tasca de les 10 televisions de districte es vehicula a través de l'Infobarris, un programa informatiu diari que manté l'esperit inicial: explicar l'actualitat dels districtes.

Si la retallada del 50% es fa realitat al febrer, tot aquest patrimoni barceloní desapareixerà.



Les retallades de BTV silenciaran les veus dels barris.